Zemljani

Režija: Šaun Monson

Zemljani (eng. Earthlings) je američki dokumentarni film iz 2005. godine, u režiji Šaun Monson. Film govori o eksploataciji životinja od strane čovečanstva u svrhe ishrane, odevanja, zabave, naučnih istraživanja i u svrhu industrije kućnih ljubimaca. Film pokriva teme kao što su industrijske farme, pet šopovi, komercijalne farme za razmnožavanje pasa, eksperimenti na životinjama. Prikazuje industrije koje surovo koriste životinje i mnogi snimci su uznemirujući, pa se film ne preporučuje mlađima od 16 godina. Narator filma je proslavljeni glumac Hoakin Finiks, a film prati Mobijeva muzika.

Film je dobio nagradu za najbolji dokumentarni film na filmskom festivalu „Artivist“, kao i nagradu za najbolji sadržaj filma na međunarodnom festivalu filma u Bostonu. Na filmskom festivalu u San Dijegu, film „Zemljani“ je dobio nagradu za najbolji dokumentarni film, kao i nagradu humanosti za rad Hoakina Feniksa na filmu.

Kutak za studente

Da li te uskoro čeka pisanje stručnog, master ili naučnog rada? Uradi ga uz podršku ORCA! Ako te interesuje međusobni uticaj prirode i kulture, tu smo da ti pomognemo u izradi rada. Inspiriši se temama na ovom sajtu.

Šta dobijaš?

  • Riznicu informacija
  • Manje stresa tokom izrade rada
  • Zanimljiv radni izazov
  • Stručnu podršku
Saznaj više