Mestimično oblačno

Režija: Piter Son

Mestimično oblačno (eng. Partly Cloudy) je američki kompjuterski animiran kratak film iz 2006. godine koji je režirao Piter Son, a distribuirao Pixar.

Mestimično oblačno je komična priča, koja prati sivi oblak čiji je zadatak da napravi bebe životinja koje su slatke, ali i „opasne“ i njegovog saradnika – rodu, čiji je zadatak da ih odnese roditeljima.

Dok ostali, veseli oblaci, prave slatke, nežne i mazne bebe poput ljudskih beba, mačića, štenaca i drugih dragih životinjica, naš protagonista sivi oblak se, zbog svog zadatka, oseća sve više odbačeno, naročito, kada shvati veličinu izazova koje isporuka opasnih beba pravi i za njegovog saradnika rodu.

Film šalje poruku o značaju svih životinja za naš svet i prirodu, bez obzira koliko su one slatke ili opasne, kao i o snazi prijateljstva i posvećenosti važnom zadatku.

Son navodi da je ideju za film dobio gledajući Damba kao dete. U crtanom filmu, roda donosi Damba majci. To ga je podstaklo da razmišlja odakle rodama deca koju donose roditeljima i donese zaključak (u skladu sa mladim godinama) da deca dolaze od oblaka, pa je zbog toga potrebno da ih ptice donesu na zemlju.

Kutak za studente

Da li te uskoro čeka pisanje stručnog, master ili naučnog rada? Uradi ga uz podršku ORCA! Ako te interesuje međusobni uticaj prirode i kulture, tu smo da ti pomognemo u izradi rada. Inspiriši se temama na ovom sajtu.

Šta dobijaš?

  • Riznicu informacija
  • Manje stresa tokom izrade rada
  • Zanimljiv radni izazov
  • Stručnu podršku
Saznaj više