Jedanaesti sat

Režija: Nadia Koners, Lejla Koners

Jedanaesti sat (eng. The 11th Hour), je dokumentarni film iz 2007. godine, u režiji Nadie Koners i Lejle Koners, na temu stanja životne sredine. Film je kreirao, producirao i delom napisao proslavljeni glumac Leonardo DiKaprio, koji je istovremeno i narator filma.

Svetska premijera filma je bila na 60-tom Filmskom festivalu u Kanu, 2007. godine, u godini kada je objavljen Četvrti izvštaj Međuvladinog panela za klimatske promene Ujedinjenih nacija i oko godinu dana nakon Al Goreovog dokumentarnog filma o klimatskim promenama „Neprijatna istina“.

Film dokumentuje velike probleme sa kojima se suočavaju ekosistemi Zemlje. Govori o globalnom zagrevanju, deforestaciji, masovnom izumiranju vrsta i uništavanju okeana. U filmu, svoje mišljenje o globalnom zagrevanju, daje preko 50 naučnika, političara i aktivista za zaštitu životne sredine. Premisa filma je da je budućnost čovečanstva u opasnosti, a film nudi moguća rešenja ovih problema u vidu preusmerenja globalnih ljudskih aktivnosti kroz tehnologiju, društvenu odgovornost i zaštitu prirode.

Kutak za studente

Da li te uskoro čeka pisanje stručnog, master ili naučnog rada? Uradi ga uz podršku ORCA! Ako te interesuje međusobni uticaj prirode i kulture, tu smo da ti pomognemo u izradi rada. Inspiriši se temama na ovom sajtu.

Šta dobijaš?

  • Riznicu informacija
  • Manje stresa tokom izrade rada
  • Zanimljiv radni izazov
  • Stručnu podršku
Saznaj više