Ajkuline vode: izumiranje

Režija: Rob Stjuart

Ajkuline vode: izumiranje (eng. Sharkwater: Extinction) je kanadski dokumentarni film iz 2018. godine koji je režirao Rob Stjuart. Film je nastavak istoimenog dokumentarnog filma iz 2006. godine koji prati njegovog stvaraoca Roba Stjuarta na putovanju da razotkrije ilegalne radnje u velikoj industriji lova na ajkule i masivnu političku korupciju koja stoji iza nje – zaveru koja vodi ka potpunom nestanku ajkula sa lica zemlje.

Iako je u toku rada na filmu Stjuart preminuo, usled nesreće prilikom ronjenja, film je završila Fondacija Roba Stjuarta u saradnji sa režiserom Sturlom Ginarsonom i urednikom Nikom Hektorom.

Poznati veb sajt koji prikuplja filmske kritike, eng. „Rotten Tomatoes“, dao je filmu odobravajuću ocenu od 100%, na osnovu 30 kritika. Konsenzus kritika na sajtu navodi: „Prelep, ali zastrašujuć, film Ajkuline vode: izumiranje otvara oči na temu osude ilegalne trgovine – ali i dirljiv oproštaj od talentovanog reditelja“.

Kutak za studente

Da li te uskoro čeka pisanje stručnog, master ili naučnog rada? Uradi ga uz podršku ORCA! Ako te interesuje međusobni uticaj prirode i kulture, tu smo da ti pomognemo u izradi rada. Inspiriši se temama na ovom sajtu.

Šta dobijaš?

  • Riznicu informacija
  • Manje stresa tokom izrade rada
  • Zanimljiv radni izazov
  • Stručnu podršku
Saznaj više