Čovek i životinje: hrišćanski pogled

Značaj životinja, kao uostalom i svakog stvorenja, je u tome što su one deo Božijeg sveta i što ih Bog voli. Ako prihvatamo stvorenja i brinemo o njima, mi smo u harmoniji sa Bogom i dobijamo veliki blagoslov. U biblijskim pričama o životinjama i pticama – magarcima, gavranima, lavovima, jagnjadi i mnogim drugim – vidimo obrazac zajednice u kojoj nema zla. Mi susrećemo životinje koje služe Bogu, veruju Mu i proslavljaju Ga; srećemo životinje koje nam donose Božiju pomoć i životinje koje nas uče neporočnosti i čistoti, odanosti i mudrosti.

Knjiga je podeljena na četiri oblasti: (1) Biblijska slika – govori o životinjama kroz Bibliju; (2) Bogoslovski pristup – govori se o odnosu životinja sa čovekom, o svetim životinjama, itd.; (3) Čudesni događaji – čudesne priče svetitelja sa životinjama; (4) Od čoveka do majmuna – darvinizam i iskorišćavanje životinja.

Kutak za studente

Da li te uskoro čeka pisanje stručnog, master ili naučnog rada? Uradi ga uz podršku ORCA! Ako te interesuje međusobni uticaj prirode i kulture, tu smo da ti pomognemo u izradi rada. Inspiriši se temama na ovom sajtu.

Šta dobijaš?

  • Riznicu informacija
  • Manje stresa tokom izrade rada
  • Zanimljiv radni izazov
  • Stručnu podršku
Saznaj više